Telefoonnummer slachtoffers geweld in jeugdzorg

SCHAGEN – Slachtoffers van geweld in de jeugdzorg, hun naasten en hulpverleners kunnen terecht bij de telefoonlijn van het Centraal Informatie- en Expertisepunt voor informatie en ondersteuning.

De gratis telefoonlijn 0800 – 12 38 is bedoeld voor volwassenen die als kind geweld in de jeugdzorg hebben meegemaakt en eventueel ook hun naasten en hulpverleners.

De medewerkers van de info- en advieslijn bieden een luisterend oor en ondersteuning bij het zoeken naar hulp. Deze info- en advieslijn wordt later uitgebreid met een chatservice. 

De telefoonlijn wordt bemand door infolijnmedewerkers die zijn getraind door een deskundige van het Trimbos-instituut, een externe expert op het gebied van trauma, crisis- en slachtofferhulpverlening en een ervaringsdeskundige.

Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
2 antwoorden
 1. Henk
  Henk zegt:

  De politiek, de rechterlijke macht en de artsen zijn hiervan al jaren op de hoogte, maar er verandert toch niets. Familierechters zijn in feite hoofdelijk aansprakelijk hiervoor, want de ellende begint bij het onnodig uit huis plaatsen of plaatsing bij de ouder die het kind seksueel misbruikt en waarbij zowel door de rechter als door Jeugdzorg niet aan waarheidsvinding wordt gedaan. Verder is het wel ontzettend jammer dat minister Sander Dekker van Rechtsbeschermer de motie van Azarkan heeft ontraden, welke inhoudt: extra inzet voor de opsporing en begeleiding van slachtoffers van kindermishandeling en seksueel geweld (35570-VI, nr. 77).

  Beantwoorden
 2. Z A Guman
  Z A Guman zegt:

  Mijn kleinxoon is tot nu toe in alle tehuizen waar hij door jeugdzorg us geplaatst door de begeleider tot bloedens toe mishabdekd

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: