Studenten Vonk maken site voor Speelgoedbank

DEN HELDER – Tweedejaars e-commerce studenten van Vonk hebben een website ontwikkeld voor de Speelgoedbank in Den Helder. 

Vonk kreeg dit verzoek binnen via de Helderse Uitdaging. De studenten zijn aan de slag gegaan in samenwerking met de vrijwilligers van de Speelgoedbank. “We hebben met de hele klas een schets gemaakt en steeds in overleg bepaald wat er op de site komt te staan”, vertelt student Teun Strijbis. 

Binnen anderhalve maand wisten de studenten de site te bouwen en content te plaatsen. Op hun initiatief is de Speelgoedbank ook aangemeld op Geef.nl, een landelijk online donatieplatform. 

De website heeft een meerwaarde voor de Speelgoedbank om extra aandacht te vragen voor het belang van hun bestaan. Ze bedienen nu 380 kinderen van 154 gezinnen die het financieel zwaar hebben. 

Die moeite hebben om naast alle vaste lasten ook speelgoed te kunnen kopen voor hun kinderen. De Speelgoedbank voorziet dan ook in een grote behoefte. “Het is fijn dat wij door middel van de website iets bij kunnen dragen aan de maatschappij”, stelt Teun.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):