Strooiwagens klaar voor de winter

SCHAGEN – Het is nu nog twintig graden, maar het winterseizoen komt er aan. De provincie bereidt zich daar nu al op voor door bij alle steunpunten van de provincie strooiauto’s en sneeuwploegen te controleren  zodat de provinciale wegen in de winter veilig en begaanbaar blijven.

Per preventieve strooiactie gaan er 34 grote strooiers en 34 fietspadstrooiers op pad. Zij strooien met steenzout en een natte component. De natte component zorgt ervoor dat het zout op de weg blijft plakken, zodat het niet verwaaid.

Gladheidscoördinatoren bewaken met behulp van een gladheidmeldsysteem zo’n 650 kilometer autoweg en ruim 400 kilometer fietspad. Meer dan 30 meetpunten in de provincie houden de temperatuur van het wegdek in de gaten.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Klaas J
  Klaas J zegt:

  Helaas is onze verkeersdeskundige Natuurlijk Schagen wederom van het gladde padje af, Helaas zijn we niet anders gewend, triest W.K,

 2. rob
  rob zegt:

  je kan wel weer zien dat natuurlijk schagen als een ezel in het land staat te balken.. zoals gewoonlijk heb je hier ook geen verstand van, sodemieter toch eens op, als je er geen verstand van hebt. allemachtig flapdrol………

 3. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Het strooien van (steen) zout heeft niet veel effect op dikke lagen van sneeuw en ijs wat door het verkeer is vast gereden.
  Die laag moet er eerst af. Hiervoor zijn de schuivers en sneeuwploegen uitgerust met schuivers. Echter deze schuiver hebben vaak rubber vlappen. Deze krijgen de vast gereden laag ijs en sneeuw niet goed weg.
  Hiervoor moeten de schuivers uitgerust worden met staal aan de onderzijde.
  De afstelling moet je nu reeds goed afstellen zodat de schuiver de weg niet kan raken.

Reacties zijn gesloten.