Strijd met stedelijk water en riolering

SCHAGEN – Het college van de gemeente Schagen legt het nieuwe Programma Stedelijk Water en Riolering 2023-2027 (PSWR) voor aan de gemeenteraad. 

Het klimaat verandert en er zijn steeds meer extremen. Buien worden heviger en het weer natter, droger en warmer. Dit brengt grote uitdagingen met zich mee voor de hemelwater- en grondwaterzorg. 

Wethouder Hans Heddes: “Het besef groeit dat we dit niet meer uitsluitend met grotere rioolbuizen op kunnen lossen. De openbare ruimte moet een andere inrichting krijgen om extremen beter te kunnen opvangen.” 

De komende jaren wordt jaarlijks ruim 5 miljoen euro uitgegeven aan de riool en hemelwatervoorzieningen. De kosten voor riolering gaan voor inwoners niet sneller omhoog dan tot nu toe het geval was. De gemeente kan de stijging van de heffing matigen door geld te lenen. 

Dinsdag 21 maart besluit de gemeenteraad over het nieuwe Programma Stedelijk water en Riolering, als opvolger van het huidige gemeentelijke rioleringsplan.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Natuurlijk Schagen
    Natuurlijk Schagen zegt:

    Wanneer gaat de gemeente nu eindelijk baggeren en de verbindingsbuizen schoon maken van slib?
    Dit is goed voor de natuur en de vistrek.
    Worden de visoverwinterings plaatsen ook op diepte gebracht.

Reacties zijn gesloten.