Straf voor bedreigen beveiliger AZC Petten

PETTEN – Een Tunesische vluchteling heeft op 7 maart een beveiliger met een mes bedreigd. Het gebeurde in de crisisopvang in Petten. Volgens getuigen zou hij onder andere “I’m going to kill him” hebben gezegd. Dat meldt NH Nieuws. 

Donderdag maakte de rechter bekend welke straf de vluchteling krijgt. 

De vluchteling verblijft sinds 7 januari van dit jaar in Nederland. Volgens zijn advocaat Arthur Hoogland woont hij nu niet meer in Petten maar in Heerlen. 

Volgens de politierechter was er voldoende bewijs dat de man een mes heeft getoond en de beveiliger heeft bedreigd na onenigheid over nieuwe kleding. Eerder zou hij al een kop soep naar een medewerker hebben gegooid, omdat hij het niet eens was met de grootte van de portie. 

De rechter gaf de man uiteindelijk 21 dagen celstraf waarvan 20 voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. Daarnaast moet de man een immateriële schadevergoeding van € 100,- betalen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Berend
  Berend zegt:

  De VVD is hier verantwoordelijk voor. Kiezers elke keer voor de gek gehouden maar als de stemmen binnen zijn komt er geen verandering.

 2. Jos Gruntie
  Jos Gruntie zegt:

  Gelijk het land uit gooien.
  Onbegrijpelijk.
  Een celstrafje gast het karakter van deze idioot niet veranderen.
  Wachten op de volgende escalatie !

Reacties zijn gesloten.