Statenfractie bezorgd over sluiten kazerne

HOLLANDS KROON – De SP-Statenfractie is erg bezorgd over het plan van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord om twee brandweerkazernes te sluiten. 

Eén hiervan is de kazerne in Slootdorp. De SP ziet de sluiting als een bezuinigingsoperatie en niet als een herstructurering zoals de Veiligheidsregio aangeeft.

Volgen de fractie geven de plannen ook onrust in andere kleine kernen waar kazernes zijn.

De provincie gaat niet over de brandweer, toch wil de SP weten welke rol Gedeputeerde Staten voor zichzelf zien om de onrust in de brandweerkorpsen weg te nemen.

De SP waarschuwt voor de hulp bij ernstige verkeersongevallen, waar vrijwillige brandweerkorpsen als eerste op de plek des onheils aanwezig zijn. Door sluiting van kazernes kan de hulp lang op zich wachten. Daarbij komt dat vrijwillige brandweerlieden bepaalde handelingen niet meer mogen verrichten. Zij moeten wachten op beroepsbrandweerlieden die het ongeval verder mogen en kunnen afhandelen. 

Gedeputeerde Staten zullen de gestelde vragen zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na binnenkomst, beantwoorden.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: