Springschans Petten wil een verkeersplein

PETTEN – Basisschool De Springschans in Petten wil van het schoolplein van de school een verkeersplein maken. De school doet daarom mee aan een wedstrijd van de ANWB.

Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen en meteen praktijkervaring opdoen. Eerder won basisschool De Rank in Schagen al een ANWB Verkeersplein.

Vanaf vandaag kan iedereen een stem uitbrengen op één van de ruim 300 basisscholen in heel Nederland. In Noord-Holland gaat het om 37 basisscholen. Naast De Springschans in Petten doen ook Op Avontuur in Kolhorn en Villa Kakelbont in Den Helder mee. ‘

Kinderen doen steeds minder ervaring op in het verkeer, omdat ze tegenwoordig vaak met de auto of bakfiets worden gebracht. Dit gaat ten koste van hun fietsvaardigheid en verkeersinzicht in het steeds drukker wordende verkeer. Goed oefenen is daarom extra belangrijk. Kinderen worden zich bewust van de gevaren van het verkeer en kunnen zij sneller zelfstandig naar school fietsen.

Op een ANWB Verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde.

Stemmen op de scholen in onze regio kan tot 31 mei via anwb.nl/wineenverkeersplein.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):