Spot de eerste trekvogels op Balgzand

Gepland Agenda

DEN HELDER – Vanaf Informatiepunt ‘t Kuitje aan de Oostoeverweg in Den Helder kun je zondag 18 februari van 11.30 tot 13.30 uur met een excursie vogels spotten op Balgzand.

Ook in de winter is Balgzand mooi. Normaal gesproken is het gebied niet toegankelijk, maar met deze vogelexcursie kun je met een kleine groep mensen het gebied betreden.

Welke vogels overwinteren en welke vogels gaan nog? En welke moeite moeten de vogels doen om voedsel te vinden? De gidsen van Landschap Noord-Holland weten de antwoorden.

Onderweg naar het schor wordt gefietst. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig. Onderweg wordt gestopt bij het uitkijkpunt op de dijk, vanwaar je een goed uitzicht hebt over de Waddenzee.

Reserveren via www.gaatumee.nl is verplicht. De kosten voor deelname zijn € 10,-. Donateurs van Landschap Noord-Holland ontvangen 40% korting.


Publicatiedatum: 7 februari 2024
Categorie: Agenda
Aantal views: 30
Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):