Sportcontrainer houdt inwoners fit

SCHAGEN – Op het grasveld voor de Groeneweghal in Schagen komt binnenkort een sportcontrainer. De sportcontrainer is een openbare buitensportmogelijkheid voor jong en oud. 

De sportcontrainer komt er, op verzoek van Gymnastiekvereniging Lycurgus-Advendo, om het bewegen in de openbare ruimte te stimuleren.

Uitgangspunt is dat de sportcontrainer rouleert op diverse locaties in dorpen en stad van gemeente Schagen. Op deze manier wordt de contrainer voor vrijwel iedereen toegankelijk.

“De sportcontrainer past in de hedendaagse levensstijl. Mensen willen sporten zoals zij zelf willen. Niet alleen maar verbonden aan een club of gebouw, maar op verschillende momenten en wisselende plekken”, aldus wethouder Joke Kruit. 

De sportcontrainer wordt over zes tot acht weken geleverd en komt in eerste instantie bij de Groeneweghal te staan. In overleg met Sportservice Schagen zal daarna worden bepaald waar de sportcontrainer naartoe verhuist. 

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: