Spoedig besluit over Oldskoel en DOP

SCHAGEN – Het college van Schagen wil nadenken over financiële steun voor reparatie van het dak en verwarming van Oldskoel in Burgerbrug. 

Als de Stichting Oldskoel op tijd met een voorstel komt, dan zal het college daar dinsdag 21 december een besluit over nemen. 

Recent is overleg geweest tussen burgemeester Marjan van Kampen, het bestuur van Oldskoel en de Dorpsraad Burgerbrug. De Dorpsraad bracht de wens voor woningbouw onder de aandacht. En Oldskoel overweegt een herstart.  Of Oldskoel ook met een voorstel komt voor een  financiële borgstelling is nog niet duidelijk.

Besluitvorming in de gemeenteraad gaat plaatsvinden op reguliere wijze via een oordeelsvormende en daarna besluitend vormende vergadering.

In het presidium, overleg burgemeester en fractievoorzitters, deed burgemeester Marjan van Kampen aanvankelijk het voorstel om de oordeelsvormende over te slaan en een extra besluitvormende raadsvergadering in begin januari in te lassen. Alle fractievoorzitters waren hierop tegen met uitzondering van het CDA en GroenLinks.

De raad zal de voorstellen over Oldskoel en DOP alsmede de discussie over het feitenrelaas ‘Oldskoel’ op 25 januari 2022 bespreken.

Opvallend was de mening van Puck de Nijs (CDA) in het presidium over het DOP op: “Wij hebben weinig vertrouwen dat het project in Petten tot een goed resultaat gaat leiden als je kijkt wat daar nu al gebeurt of niet”.

Avatar foto
Joop Luten was enkele jaren als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakte nieuwsvideo's en richtte zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakte hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Nancy Tesselaar
    Nancy Tesselaar zegt:

    Het is allemaal niet zo moeilijk. Uit de enquête van de dorpsraad is gebleken dat nieuwbouw voorkeur heeft onder de bewoners. Het pand is zo oud, dat er over een nieuw dak en verwarming word gesproken verbaasd mij enorm !! Geldverspilling noemt men dat. Maak er een mooi startersproject van voor en door de jongeren in het dorp. Geef jongeren de kans om in hun vertrouwde dorp te blijven wonen. Gemeente Schagen hak nu eens wat knopen door. Dit duurt veel te lang.

Reacties zijn gesloten.