Speeltuin Juttepeer geopend

Afgelopen zaterdag is op de Juttepeer in Winkel een nieuwe speeltuin feestelijk geopend.

De bouw van de speeltuin was een initiatief van de bewoners van de Juttepeer. Van de gemeente Niedorp kregen de bewoners € 20.000,-. Ook Jantje Beton en verschillende bedrijven gaven geld of boden hun diensten aan. Zo gaf Spaansen uit Winkel zand, beton en tegels en Loonbedrijf Blauw verzorgde de graafwerkzaamheden.

Homan Infra B.V. uit Heerhugowaard monteerde de speeltoestellen en Poland Bestratingen uit Winkel heeft kosteloos meegewerkt aan de bestratingen.

De officiële opening werd zaterdag verricht door wethouder Koomen en oud raadslid Niels Busker. Door de kinderen werden ballonnen opgelaten. Voor buurtbewoners Mark en Joost, die ruim een jaar veel tijd  en energie in dit project gestoken hadden, was er nog een speciale verrassing.

Namens de buurtbewoners kregen ze een waardebon om met het hele gezin naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen te gaan.

Na het oplaten van de ballonnen waren er voor de kinderen uit de buurt spelletjes georganiseerd die feestelijk afgesloten werden met ijs en pannenkoeken. Zelfs de regen later in de middag mocht de pret niet drukken. Voor de buurtbewoners werd om 18.00 uur de barbecue aangestoken waarna het feest nog doorging tot in de late uurtjes.


Publicatiedatum: 31 mei 2010
Tags:

Categorie: Archief
Aantal views: 48
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):