Speelse ‘Zusje van’ opent deuren 

CALLANTSOOG – Martijn Groot, eigenaar van Strandpaviljoen Woest en Paal 6 opent een nieuw restaurant: ‘d Heerlijckheid. De zaak staat op Duynpark ‘t Zwanenwater in Callantsoog en heeft een nieuwe kok aan het roer die zich wil focussen op lokale producten en ‘speelse gerechten’.  

Op die manier wil kok Jasper Boomsma zich onderscheiden van de strandpaviljoens. Het restaurant wordt daarom ook wel het ‘Zusje Van’ genoemd. 

Jasper bestiert de zaak samen met zijn partner Merel, die voor in de zaak als gastvrouw werkt. Zo’n samenwerking is niet nieuw voor hen. Voorheen runden ze samen een restaurant in Rotterdam, waar ze ook werkte met lokale producten.  

Toch was een restaurant in Callantsoog, waar familie woont, altijd al een droom van het stel.

Afgelopen jaar werd die droom werkelijkheid toen er een huis vrijkwam in Callantsoog en Martijn Groot opzoek bleek naar een kok voor zijn nieuwe zaak. 

 

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: