SP wil af van Bockbiertochten in Schagen

SCHAGEN – De SP wil Bockbiertochten in Schagen verbieden. 

Met de komst van de nieuwe horecawet zijn de regels strenger geworden. Wim Rijnders refereert aan in het verleden gehouden tochten in Schagen, zoals in november 2019 toen circa 600 mensen langs 10 deelnemende horecagelegenheden gingen om Bockbier te proeven.

De kosten voor een stempelkaart waren € 30,-. Hiervoor kregen de kaarthouders 10 maal een verschillend Bockbiertje en daarbij een hapje.

Rijnders vraagt zich af of een dergelijk stimuleren en promoten van alcohol nog wel binnen de grenzen van de wet ligt en maatschappelijk aanvaardbaar is. Hij wil van het college weten of het niet wenselijk is om dergelijke promoties te verbieden.

Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
11 antwoorden
 1. Ron
  Ron zegt:

  Betreft dit een betaalde functie of staan er vergoedingen tegenover om dit soort dingen te verzinnen?In dat geval zou ik ook willen solliciteren.
  Mocht dit op vrijwillige basis zijn dan denk ik dat het tijd word om te stoppen en je tijd te steken in je volkstuin.

  Beantwoorden
 2. Martin
  Martin zegt:

  Het klopt dat alcohol slechter is voor de lever etc dan bv xtc. Vele malen slechter. Maar toch drink ik graag bier na een dag werken. Xtc is beter voor het lichaam maar de tweede dag erna is zo katerig. Wat ga je doen voor ons? Afz twee ondernemers uit Schagen

  Beantwoorden
 3. Snuiter
  Snuiter zegt:

  Als ik de BMI van deze man inschat, dan houdt ie dr zelf ook wel van! Dus stop met t verzinnen van dit soort ongein en ga je een beetje inspannen voor zaken die er toe doen! En gun een ander gewoon zn verzetje

  Beantwoorden
 4. Johan de Vet
  Johan de Vet zegt:

  ‘maatschappelijk aanvaardbaar’. Dat klinkt zo ongeveer net zoiets als ‘dat mag niet van mijn geloof’. Dwingelanderij ten top dus. Ik dacht dat de SP er juist voor de gewone man was die ook wel eens aan een verzetje toe was. Nu ontpopt Wim Rijnders zich als een kleinzielig verbiedmannetje of als een drammende wereldverbeteraar die meer bij D66/Groenlinks of bij de CU/ARP thuis hoort.
  Ga je druk maken over zaken die er echt toe doen. Drugsoverlast op de Laan bijvoorbeeld.

  Beantwoorden
  • Lambert Riteco
   Lambert Riteco zegt:

   Haal alsjeblieft Groenlinks hier niet bij dhr. de Vet. De fractievoorzitter van GL kan niet wachten om weer aan een Bockbiertocht mee te doen. Ik doe zou het liefst nog een 2e ronde doen om de Schager Horeca te steunen.

   Beantwoorden
  • EenBezorgdeBurger
   EenBezorgdeBurger zegt:

   Als je verder kijkt dan alleen het Laanplein, zie je dat het op bijna iedere parkeerplaats raak is. En voorheen gebeurde het alleen in het donker, maar nu ook regelmatig overdag.
   Buiten dat het gros van de koeriers steeds jonger worden. Zag ik laatst een oude dame dealen in de buurt van Sporthal Waldervaart.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: