Snuffelen aan techniek

SCHAGEN – Het Regius College in Schagen is één van de scholen die op donderdag 30 mei meedoet aan het eerste Promotie Event Techniek (PET) kop van Noord-Holland. 

Dit techniekevenement voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 wordt georganiseerd door Scholen aan Zee, het Regius College Schagen en RSG Wiringherlant. De leerlingen maken tijdens het PET-event kennis met techniek en wetenschap en kunnen vooral heel veel doen.

Het PET is een samenwerking van de stichtingen voor primair onderwijs Stichting KopWerk, Stichting Surplus, Stichting Sarkon, het voortgezet onderwijs Regius College Schagen, VONK Schagen, RSG Wiringherlant Wieringerwerf, Scholen aan Zee Den Helder en het regionale bedrijfsleven. De Projectgroep bestaat op dit moment uit Hans Visser, Rob Jaspers, Tim Bijpost en projectleider Gerda Venema.

Er zijn 4 rondes van 1,5 uur. Tijdens een ronde maken de leerlingen kennis met techniek en wetenschap in de breedste zin van het woord. Er zijn heel veel doe-dingen en workshops, mogelijk gemaakt door regionale organisaties en bedrijven.

De organisatie zoekt nog regionale bedrijven die op 30 mei een workshop of activiteit willen verzorgen. Neemt u daarvoor contact op met de organisatie via info@trans4mate.nl.

Leerlingen kunnen zich aanmelden via www.petevents.nl/pet-kop-noord-holland.
Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):