Sluiting kerken Noordkop onvermijdelijk

SCHAGEN – Teruglopend kerkbezoek en dalende inkomsten leiden tot de sluiting van vijf rk-kerkgebouwen in de Noordkop. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. 

Het bisdom Haarlem-Amsterdam maakt bekend dat de komende vijf jaar in heel Noord-Holland voor zelfs bijna honderd kerken geen toekomst is.

Op de nominatie voor sluiting staan de rooms-katholieke kerken in Anna Paulowna, Breezand, ‘t Zand, Julianadorp en de Petrus en Pauluskerk in Den Helder.

Als alternatief wordt onderzocht of met andere geloofsgemeenschappen is samen te werken. Dat moet in 2024 al gebeuren. Ook wordt overwogen een steunpunt in Den Helder en één op het platteland te realiseren.

Hoe de sluiting van kerkgebouwen en het inrichten van steunpunten gaat verlopen is onbekend. Veel parochies hopen dat de sluiting aan ze voorbij zal gaan. Het bisdom heeft het laatste woord.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):