Schrijven met licht of letters

OUDESLUIS – In het Cultuurkerkje aan de Noorderweg 14a in Oudesluis organiseert fotoclub `t Perspectief zaterdag 17 en zondag 18 september van 13.00 tot 17.00 uur een lezing en expositie.

Beide dagen wordt `de kanselrede` door voorzitter Kees Looijestein om 15.30 uur vanaf de preekstoel gehouden. Hij gaat in op de vruchtbare wisselwerking tussen literatuur en fotografie.

Er wordt ingezoomd op de inspirerende werking van verschillende kunstdisciplines op elkaar en de verschillende lagen in een boek en in foto’s. Zo kent de fotografie net als taal haar eigen grammatica, stijlvormen en verhaalstructuur.

Als licht de grondstof is voor de foto dan is de taal de grondstof voor communicatie. Om die reden wordt ingegaan op de soorten taal als minderheidstaal, officiële taal, spreektaal en jongerentaal.

Daarnaast presenteren de leden van de Fotowerkgroep ‘t Perspectief hun persoonlijke keuze uit hun werk. Uiteraard worden hun beste foto’s tentoongesteld. De leden van de fotoclub komen uit de Kop van Noord-Holland en houden zich vooral bezig met creatieve fotografie.

De toegang is gratis.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: