Schager Compliment voor Aleid Brinkkemper

Aleid Brinkkemper, secretaris van het inmiddels opgeheven KVG (Katholiek Vrouwen Gilde) ontving het Schager Compliment. Wethouder Puck de Nijs reikte het compliment uit op zaterdagmiddag 10 september. Dit gebeurde in Warmenhuizen, tijdens de viering van mevrouw Brinkkempers verjaardag.

Aleid Brinkkemper was sinds 2001 secretaris van het KVG. Al meer dan twintig jaar regelde zij in deze functie van alles. Zoals het vervaardigen van het jaarprogramma, schrijven van de notulen, overzichten geven en busreisjes organiseren naar uiteenlopende bestemmingen. Ook verzorgde zij educatieve activiteiten zoals het organiseren van cursussen en bezoek aan musea. Sinds april 2022 is het KVG opgeheven.

Voor de R.K. kerk is zij een belangrijke vrijwilliger. Aleid Brinkkemper verzorgt regelmatig een avondwake en is ook op andere manier actief bij uitvaarten. Ze is in de kerk lector, acoliet en koster. Daarnaast bezoekt zij mensen die dat nodig hebben of ze belt hen met enige regelmaat. Voor ouderen en alleenstaanden in haar omgeving kookt ze ook  regelmatig een extra maaltijd.

Kortom: mevrouw Brinkkemper zet zich in voor een ieder die hulp of aandacht nodig heeft. Zij maakt verschil in de samenleving. Daarvoor beloonde het gemeentebestuur haar met het Schager Compliment.


Publicatiedatum: 10 september 2022
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 194
Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):