Schagen nog geen opkoopbescherming huizen

SCHAGEN –  De gemeente Schagen komt capaciteit te kort om te denken aan opkoopbescherming van huizen. 

Dit zegt wethouder Jelle Beemsterboer naar aanleiding van berichten dat steeds meer gemeenten deze regeling implementeren.

Met de regeling kunnen gemeenten ervoor zorgen dat in wijken waar schaarste heerst woningen beschikbaar blijven voor woningzoekenden. Beleggers worden zo buitenspel gezet.

“In de gemeente Schagen is geen huisvestingsverordening vastgesteld. Momenteel staat het invoeren van een huisvestingsverordening en daarmee de opkoopbescherming ook  niet op de agenda bij de gemeente”, aldus wethouder Beemsterboer. 

De wethouder zegt de regeling wel interessant te vinden. “Wij sluiten latere invoering dan ook zeker niet uit, op dit moment vraagt het echter helaas te veel capaciteit om hier snel besluiten over te kunnen nemen.”

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. Jac
    Jac zegt:

    Gemeente Schagen en iets “doen” zijntwee dingen die niet echt samen gaan.

  2. Jan Wal
    Jan Wal zegt:

    Wanneer houdt het college nu eens op om zich maar te verschuilen achter capaciteitsproblemen. Doe er dan eens iets aan in plaats van het steeds als excuus te gebruiken, en daardoor de belangen van de eigen bewoners die een woning zoeken niet te behartigen.

Reacties zijn gesloten.