Schagen nodigt u uit om energie te besparen

Gemeente Schagen organiseert samen met “Winst Uit Je Woning” een aantrekkelijke inkoopactie voor inwoners om hun woning energiezuiniger te maken.

Tijdens de inkoopactie kan gekozen worden voor zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, isolatieglas en warmtepompen.

Wethouder Duurzaamheid, Hans Heddes: “Wij helpen onze inwoners graag met het besparen op hun energierekening en het verhogen van hun wooncomfort. Het uitzoeken van passende en voordelige maatregelen die energie besparen is een lastige klus en kost veel tijd. Daarom helpen wij hen daarbij.”

Meedoen

De advies- en inkoopactie is bedoeld voor particuliere woningeigenaren met een grondgebonden woning. Half mei ontvangen woningeigenaren per brief informatie over deze actie. Naast advies ontvangen zij ook offertes en ondersteuning bij financieringsmogelijkheden. De voordelen van de inkoopactie van Winst Uit Je Woning is dat de mensen 1 aanspreekpunt krijgen, die hen begeleiden in het hele proces. Ook krijgen zij een scherp aanbod met de juiste prijs/kwaliteitverhouding. Hierbij worden uitvoerders vergeleken en moeten zij voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, service en garantie.

Niet iedereen ontvangt een brief. In het najaar introduceert de gemeente een alternatieve aanpak voor woningeigenaren met een laag energielabel en een WOZ-waarde onder de € 429.300.

Online informatieavond

Voor inwoners die meer over deze actie willen weten organiseert Winst Uit Je Woning een online informatieavond op dinsdag 28 mei van 19.30 tot 20.30 uur. Daar wordt uitvoerig stilgestaan bij de inkoopactie, maatregelen die energie besparen, subsidies en financieringen. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen. Aanmelden kan via www.winstuitjewoning.nl/schagen/inkoopactie.

Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):