Schagen moet nog 21 statushouders huisvesten

SCHAGEN –  De gemeente Schagen moet voor het einde  van dit jaar 21 statushouders onderdak bieden. 

De taakstelling bedroeg over de eerste helft dit jaar 36 en over de tweede helft 29. Totaal 65. Volgens een stand van zaken op 1 juli dit jaar heeft Schagen in februari 9 statushouders gehuisvest, in maart 11, in april 3, in mei 3, en in juni 5.

Het is de vraag of het de gemeente Schagen lukt de achterstand van 21 op 31 december te hebben weggewerkt. 

Het maakt uit of het een gezin is dat onderdak moet krijgen of een alleenstaande. En of een passende woning beschikbaar is.

Een belangrijke factor is de bureaucratie. Als de papieren niet in de orde zijn van een statushouder kan de uitstroom uit een asielzoekerscentrum behoorlijk vertragen en daarmee de huisvesting.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
3 antwoorden
  1. Gerda
    Gerda zegt:

    Precies wat Johan zegt. Wethouder Beemsterboer vond dat er genoeg sociale huurwoningen zijn gebouwd op het Regioplein en dat het daarom wel weer genoeg was voor een tijdje, niet dus. Mensen worden ziek wanhopig en naar van dit wanbeleid.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: