Schagen krijgt matige beoordeling provincie

SCHAGEN – De provincie Noord-Holland geeft Schagen een matige beoordeling. 

Dit valt te lezen in het jaarverslag ‘Interbestuurlijk Toezicht’ van het jaar 2022. De provincie houdt toezicht op het wel en wee van gemeenten. Zo kijkt ze naar financiën, informatiebeheer, huisvesting statushouders en het omgevingsrecht. Vorig jaar moest de provincie het toezicht verscherpen op 8 Noord-Hollandse gemeenten. Hieronder valt Schagen niet.

De provincie vindt dat Schagen het beter moet doen als het gaat om de financiën en het informatiebeheer (stroomlijnen van informatie binnen de organisatie). Schagen doet het in de ogen van de provincie goed betreffende de huisvesting van statushouders (vluchtelingen met een verblijfsstatus), maar onvoldoende rondom het omgevingsrecht.

Omgevingsrecht is een verzamelnaam voor alle wet- en regelgeving betreffende de fysieke leefomgeving, de omgeving dus waarin gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt alsmede milieu, water, natuurbescherming en algemeen bestuur.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Franny Kemper
  Franny Kemper zegt:

  Wij wonen in een mooi kustdorp Petten. Komen niet meer op het strand. Dag en nacht de poort op slot. Als het aan de burgemeester ligt, die ook van het coa is. Worden Wij het 2e ter Apel. Wat een verstand toeristen komen straks niet meer

 2. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  Schagen veranderd in rap tempo !
  In het centrum vooral jonge mannelijke asielkrijgers en arbeiddmigranten.
  Pijnlijk om te zien dat de huidige dictatoriale politiek Nederland transformeren naar een vreselijk duur onleefbaar land.
  Onze voorvaderen draaien zich om in het graf. Hier hebben zij hun leven niet voor gegeven.
  Links pleuris land !
  Mijn kinderen hebben hier geen toekomst meer. Als je uit een veilig land vlucht , haan alle poorten voor je open.

  Vaarwel mooi land !

 3. Jac
  Jac zegt:

  Ze hadden beter de bevolking van Schagen kunnen vragen, dan hadden ze een cijfer onder de nul gekregen. Wat een K.T gemeente.

Reacties zijn gesloten.