Schagen komt met gehandicaptenbeleid

SCHAGEN –  De gemeente Schagen komt met een inclusieve agenda voor mensen met een beperking. Speerpunten zijn onder meer het verbeteren van de fysieke en digitale toegankelijkheid van gebouwen, schoolgebouwen en openbare ruimten en het kijken naar iemands talent voor het vinden van betaald werk.

De gemeente organiseert een aanbiedersmarkt waarvoor ervaringsdeskundigen worden uitgenodigd. Verder gaat de gemeente haar website leesbaarder en gebruiksvriendelijker maken.

Op 1 januari 2023 moet 30% van de gebouwen, horecagelegenheden, winkels en evenementen zichtbaar toegankelijk zijn voor mensen met een mobiele beperking. Er komt een app met een toegankelijkheidskeurmerk voor ondernemers.

Speeltuinen worden zo ingericht dat het niet uitmaakt of er kinderen spelen met een handicap of zonder.

Er komt een inclusiepanel met een adviesfunctie waarin ervaringsdeskundigen zitting hebben. De eerste bijeenkomst vindt deze maand plaats.

Op 21 september wordt de agenda besproken door het college.

Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
2 antwoorden
  1. M Karstanje
    M Karstanje zegt:

    Hopelijk wordt er dan nu wel geluisterd naar deze groep, want heel veel stoepen in Schagen zijn nog niet eens toegankelijk voor scootmobiel,rollator of rolstoel,men kan nog steeds niet op en af rijden omdat er geen schuinte aanwezig is waardoor er veel situaties zelfs gevaarlijk zijn.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: