Schagen helpt vijf gedupeerden toeslagenaffaire

SCHAGEN – De gemeente Schagen geeft ondersteuning aan vijf gezinnen in de gemeente die zijn gedupeerd door de toeslagenaffaire. 

Het Rijk heeft 11 miljoen euro beschikbaar gesteld aan gemeenten voor de ondersteuning die zij bieden aan gedupeerden van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag. De gemeente Schagen ontving € 10.300,-.

De gemeente Schagen heeft iedereen die zich heeft gemeld als mogelijk gedupeerde benaderd met de vraag of zij behoefte hebben aan ondersteuning. Uit deze belronde en verdere huisbezoeken is gebleken dat er vijf gedupeerden zijn die behoefte hadden aan ondersteuning.

Twee hiervan hadden behoefte aan een vorm van ondersteuning die niet in ons normale aanbod lag. Deze ondersteuning heeft de gemeente bekostigd uit de middelen vanuit het Rijk.

De andere gedupeerden konden geholpen worden met ondersteuning vanuit het normale aanbod. 

Het Rijk heeft nog eens 48 miljoen euro toegezegd. Het is nog niet bekend hoeveel de gemeente Schagen hiervan krijgt.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):