Schagen helpt mkb’ers aan energietoeslag

SCHAGEN – Gemeente Schagen helpt mkb’ers die getroffen worden door hoge energietarieven. Het college heeft een brief gestuurd naar de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) voor een steunpakket. In de brief staat dat de VNG druk moet uitoefenen op het kabinet om te zorgen dat die steun er snel komt.

Gemeentewoordvoerder Jorien van Zoonen zegt dat nu ook hulp mogelijk is. “Elke ondernemer in onze gemeente kan een aanvraag indienen voor de energietoeslag. Er wordt vervolgens uitgerekend of het inkomen in de maand voorafgaand aan de aanvraag lager is dan 120% van de geldende bijstandsnorm. In dat geval wordt de energietoeslag toegekend aan de ondernemer. Er wordt niet naar vermogen gekeken.”

Verder adviseert Van Zoonen aan bedrijven om maatregelen te nemen om energie te besparen. “Wij ondersteunen ondernemers daar actief bij onder andere via energiecoaches. Ook stimuleren wij ondernemers om hier samenwerking in te zoeken. Samen is veel te bereiken.”

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel