Schagen heeft nu kaders voor CPO

SCHAGEN – Groepen mensen die zelf woningen willen bouwen in de gemeente Schagen, kunnen hun plannen vanaf nu toetsen aan door de gemeente Schagen opgestelde kaders. 

De gemeenteraad van Schagen is dinsdagavond akkoord gegaan met de kaders voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, kortweg CPO. 

Met het CPO kunnen nieuwbouwwoningen vaak goedkoper worden gerealiseerd, omdat er geen projectontwikkelaars bij betrokken zijn. Door kaders vast te stellen wil de gemeente CPO stimuleren. 

Veel fracties zagen iets in het plan. Alleen de VVD was tegen, omdat het te veel werk zou betekenen voor de gemeentelijke organisatie. Volgens de liberalen zou het moeten worden ondergebracht bij Wooncompagnie. 

De SP kwam met een amendement om CPO projecten te verplichten om een projectbegeleider aan te stellen. Dit is volgens de SP noodzakelijk omdat bij eerdere projecten veel ruis en onvrede is ontstaan. 

Het amendement haalde geen meerderheid. Het voorstel zelf wel. Met alleen de stemmen van de VVD tegen werd het voorstel aangenomen.

Delen is leuk
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: