Schagen: flink tekort over 2021

SCHAGEN – De jaarrekening 2021 van de gemeente Schagen laat een flink tekort zien. Door onder andere extra taken van het rijk komt de gemeente over dat jaar 1,9 miljoen euro tekort. 

Veel taken rond de jeugdzorg en de Wmo zijn de afgelopen jaren bij de gemeente gelegd. Daarvoor worden de gemeenten echter onvoldoende gecompenseerd door het rijk, zo stelt Schagen. 

In 2021 heeft de gemeente ook flink in de buidel moeten tasten om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Voor de ondernemers zorgde de gemeente voor uitvoering van de Rijksregelingen. Verenigingen en culturele instellingen werden door de gemeente maximaal gecompenseerd. 

Verder zijn de gemeentelijke belastingen in 2021 slecht met de inflatie verhoogd. 

“Wij stellen de raad voor om de jaarrekening met het tekort vast te stellen en de begrotingen voor de komende jaren heel scherp te houden. De raad besluit uiteindelijk over hoe het gemeentelijk budget besteed wordt”, stelt wethouder Joke Kruit. 

De auditcommissie behandelt de jaarrekening op 18 mei. Daarna wordt de jaarrekening op 24 mei in de gemeenteraad besproken.

Delen is leuk
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: