Samenwerken voor levendig centrum

SCHAGEN – Hoe hou je een stadscentrum aantrekkelijk voor ondernemers en winkelend publiek? Door te blijven ontwikkelen. Dat geldt ook voor het centrum van Schagen. 

Op verschillende plekken staan winkelpanden te huur. Toch zien wethouder Simco Kruijer en Henk van Zanten van de Ondernemers Federatie Schagen leegstand nog niet als groot probleem. 

Er zal wel iets moeten gebeuren om het centrum van Schagen ook op langere termijn aantrekkelijk te houden. Daarom wordt gewerkt aan plannen voor het opwaarderen van de Markt en de Gedempte Gracht. Een klus die in 2025 plaats moet vinden. 

Het kernwinkelgebied aantrekkelijk houden, kan ook door minder winkels in de aanloopstraten zoals de Laan, de Molenstraat en de Nieuwe Laagzijde. Wat Van Zanten betreft is dat zeker iets om over na te denken, zeker als een winkel leeg komt te staan. Wethouder Kruijer ziet nog geen noodzaak om daar gemeentelijk beleid op te maken. 

Zowel de ondernemer als de wethouder hebben er vertrouwen in dat Schagen aantrekkelijk blijft voor ondernemers én consumenten. “Ondernemers moeten zeker niet bang zijn voor online”, vult Van Zanten aan.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
6 antwoorden
 1. Jan
  Jan zegt:

  Ieder provinciestad heeft last van leegstand. Internet heeft de meerwaarde van de meeste winkels overbodig gemaakt: waarom naar een fysieke winkel gaan als je het goedkoper op internet kan bestellen? Alleen de speciaalzaken en een uitzonderlijke service bieden meerwaarde.

 2. AH
  AH zegt:

  beide heren weten van toeten noch blazen krijgen allebei inkomsten gegenereerd door de burger en ondernemer .
  Gemeente en OFS zijn beiden debet aan lasten verzwaring voor de ondernemers trek die oordoppen is uit je dovemans oren .

 3. Frits
  Frits zegt:

  Intertoys en Blokker staan in de etalage. Focus dus niet op het Makado, over een paar jaar zijn deze winkels er waarschijnlijk niet meer.

 4. Ed Jan
  Ed Jan zegt:

  Nou straks nieuwe Nederlanders genoeg die geen werk hebben, wel een vette uitkering en binnenkort een huis mogen betrekken met hun 6 kinderen.
  Deze personen zullen het centrum een stuk levendiger gaan maken, en het station trouwens ook.

  Er komt levendigheid en actie genoeg Simco !

  • Harry
   Harry zegt:

   Chapeau! Onder een item dat niets te maken heeft met het CNO toch een kromme redenering vinden om die 2 zaken samen te brengen. Creatief!

   Oja, ik zit ook niet op dat CNO te wachten. Dat moet je er tegenwoordig bij zeggen.

Reacties zijn gesloten.