Roman ‘De geur van een moeder’

PETTEN – Dankzij rust en ruimte lukte het schrijver Lucia van den Brink haar tweede roman ‘De geur van een moeder’ af te maken.

Het boek gaat over Lentl die haar moeder verliest en hoe haar thuis steeds onveiliger wordt. ‘Soms werd ik zenuwachtig van de scènes die ik schreef vanuit eigen traumatische ervaringen.

Dan ging ik maar lopen in Amsterdam en werd nog zenuwachtiger van alle mensen en het verkeer. Maar in Petten werd mijn hoofd leeg, kon ik denken, nam de zee mijn gevoel weg en gaf mij er inspiratie voor terug’.

Het heeft dertig jaar geduurd voordat zij over haar onveilige jeugd kon vertellen en hoe het is om op te groeien in een gezin met ouders die verslavings- en psychische problemen hebben.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):