Rijrichting Thorbeckestraat niet omgedraaid

SCHAGEN – De rijrichting in de Thorbeckestraat wordt definitief niet omgedraaid. Dat heeft een meerderheid van de Schager gemeenteraad dinsdagavond besloten. 

De VVD kwam een jaar geleden met een amendement om de rijrichting om te draaien om zo de winkels in de Molenstraat en de Nieuwe Laagzijde beter bereikbaar te maken. 

Een jaar na dato was het amendement nog niet uitgevoerd. Het college wil dat zo houden en vroeg dinsdagavond de gemeenteraad om het verkeersplan Schagen op dit punt aan te passen. Daarbij kreeg het college steun van onder andere de Fietsersbond. 

De raad ging in meerderheid akkoord met het nieuwe collegevoorstel. Wel vroeg André Groot van de Seniorenpartij hoe het zit met de wijziging in relatie tot het Makado Centrum. 

In de plannen om het winkelcentrum uit te breiden wordt uitgegaan van het ophouden van de noord-zuidverbinding, eventueel door het openen van de Oosterstraat in zuidelijke richting. 

Wethouder Heddes realiseerde dat, en beloofde hierover nog naar een oplossing te zoeken. “Wij zoeken een evenredige verdeling van het verkeer in het centrum van Schagen met grote aandacht voor fietsers en voetgangers”, zei Heddes. 

De VVD kwam aan het eind van het debat nog met een lang betoog en stelde onder andere voor de Oosterstraat te openen voor noord-zuid verkeer. Dat is volgens wethouder Heddes een gepasseerd station.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. Nicolas
    Nicolas zegt:

    Open de Oosterstraat toch, nu moet iedereen rondjes rijden , Nieuwstraat,Gedempte Gracht,een chaos en luchtvervuilend!

Reacties zijn gesloten.