Rijkswaterstaat versterkt kust Petten-Zuid

PETTEN – Rijkswaterstaat start vanaf maandag 23 januari met het kustonderhoud bij Petten-Zuid. Gedurende drie weken brengen zij 500.000 m3 zand aan om de kustlijn op zijn plaats te houden.

De zandsuppletie moet de Kop van Noord-Holland goed tegen de zee beschermen. 

De werkzaamheden, die afhankelijk zijn van de weersomstandigheden, zijn onderdeel van het onderhoud aan de Hondsbossche Duinen.

Bij de werkzaamheden gebruikt Rijkswaterstaat onder andere een baggerschip, pijpleidingen en bulldozers. 

De werkzaamheden gaan dag en nacht, zeven dagen per week door.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Piet van Noort
    Piet van Noort zegt:

    Als onderhoud van een opgespoten bastion zand in zee is dit de grootste verspilling. Zolang een kustdeel uitsteekt blijft het door eb en vloed af schuren. De natuur is pas tevrede als er een rechte lijn getrokken kan worden. Hier wordt onnodig N en CO2 uitgestoten waarvoor vervuilers in provincie Utrecht al 850 euro per ton voor moeten betalen. Ook bij kustonderhoud is heel wat te verbeteren voor ons klimaat. Zand sturende golfdempers van haaksezeedijk.com werken bv. zonder uitstoot van verbrandingsgassen.

Reacties zijn gesloten.