Camper en caravan populair in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Bij de start van de zomervakantie telt de gemeente Hollands Kroon 1962 caravans en 1065 campers. Dat zijn er opgeteld 3027 — teruggerekend naar het aantal automobilisten zijn dat er meer dan gemiddeld in Nederland, blijkt uit cijfers van de RDW.

Alles bij elkaar telt Nederland ruim 400.000 caravans in particulier bezit en ruim 190.000 campers. Dat zijn genoeg caravans om een driebaansweg tussen Utrecht en Barcelona helemaal te vullen en genoeg campers voor drie rijstroken tussen Utrecht en Parijs.

Per honderd inwoners met een rijbewijs staan er in Hollands Kroon 5,6 caravans geregistreerd en 3,1 campers. Dat zijn meer caravans dan gemiddeld in heel Noord-Holland, dat zijn er 2,6 per honderd rijbewijshouders. Het aantal campers per honderd automobilisten ligt ook hoger dan het provinciaal gemiddelde: 3,1 om 1,4.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):