Referendum windturbines komt in commissie

SCHAGEN- In de commissie Economie, Financiën en Bestuur van de provincie Noord-Holland wordt maandag 5 december het verzoek voor een referendum over windturbines besproken. 

Het referendum gaat over geluidsoverlast door turbines. De provincie wil de 600 meter grens ten opzichte van woningen van tafel hebben. Windalarm wil deze afstand behouden en wil hierover een referendum houden. De coalitie in Provinciale Staten besloot dit niet toe te staan.

Tegen het besluit van Provinciale Staten is door Windalarm bezwaar gemaakt. De Hoor- en Adviescommissie van de provincie Noord Holland oordeelt dat het bezwaar terecht is, en vraagt Provinciale Staten haar beslissing voor de afwijzing van een referendum te herzien.

De reden die de coalitiepartijen in de Provinciale Staten aanvoerden om geen referendum toe te staan, was dat daardoor de klimaatdoelen niet zouden worden gehaald. Volgens Windalarm is dit onzin.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
2 antwoorden
 1. Snuiter
  Snuiter zegt:

  De democratuur is in opmars iedereen tegen, maar we doen t toch! Argumenten? Zure regen, gat in de ozonlaag, en nu stikstof! Voor 100 megaturbines bouwen we er vier datacenters naast en de geldwolven zitten op rozen en jan met de pet moet er mee leven! Money rules!

  Beantwoorden
 2. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Alles voor het klimaat !
  Democratie moet eraan. Geld heerst. Mega subsidies voor de bouwers.
  Het hele klimaatbeleid is gebouwd op aannames en computermodellen. Hoe manipuleerbaar is dat.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: