Redders in Petten krijgen nieuw gebouw

PETTEN – De politiek in Schagen is enthousiast over het plan voor de bouw van een nieuw onderkomen voor de Reddingsbrigade en de KNRM in Petten. 

De nieuwe huisvesting voor de Reddingsbrigade en de KNRM in Petten gaat ruim 1,5 miljoen euro kosten. Dat is bijna € 250.000,- meer dan aanvankelijk begroot. 

Die overschrijding heeft onder andere te maken met de inrichting van het terrein, een zwaardere constructie, duurdere bouwmaterialen, en het verwijderen van asbest uit de huidige bebouwing. 

De nieuwe huisvesting moet de Reddingsbrigade en de KNRM dichter bij elkaar brengen. 

JESSLokaal en D66 hadden wel vragen over de hoogte van het krediet. 1,5 miljoen euro vinden de fracties wel erg veel voor een redelijk eenvoudig gebouw. 

Volgens burgemeester Van Kampen is het plan dusdanig uitgebreid waardoor ook het budget hoger is geworden. Daarmee gingen de fracties akkoord

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
2 antwoorden
 1. Cor
  Cor zegt:

  Ze hadden beter het hoogheemraadschap terrein kunnen kopen daar staan al goede loodsen en de rest van het terrein kunnen gebruiken voor huizen bouw.

  Beantwoorden
 2. AH
  AH zegt:

  1.5 miljoen voor een schuur ik zou zeggen zet een loods neer , maar ja de gemeente gooit graag en veel met burger geld als of het pepernoten zijn , en tussen de regels door lees je dat gemeente zelf zijn zaken niet op orde heeft want er moet nog asbest gesaneerd worden . zeker is dat de bouwsom met circa 10 procent of meer word overschreden dus reken maar op een totaal van 1.7 miljoen maar goed het klap volk de raad dus heeft zijn zegen al weer gegeven

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: