Recreatieschappen starten zwerfafval campagne

NOORD-SCHARWOUDE – Recreatieschap Geestmerambacht start, samen met de vier andere recreatieschappen in Noord-Holland, een zwerfvuilcampagne. Dat doen ze om recreanten bewust te maken van de troep die ze achterlaten. 

Voetballen, zwemmen en zonnen. Vakantie vieren in eigen land is populairder dan ooit. Vanwege de coronamaatregelen bleven in 2020 zo’n 5,9 miljoen recreanten in Nederland. Dat is bijna een kwart meer dan de jaren ervoor. 

Ook deze zomer maken de coronamaatregelen het onzeker om naar het buitenland op vakantie te gaan. Daarom verwacht Recreatieschap Geestmerambacht opnieuw veel recreanten in recreatiegebieden Geestmerambacht en Park van Luna. 

Om ervoor te zorgen dat deze vakantiegangers geen troep achterlaten, trekt de Zwerfafval Karavaan op warme zomerdagen door de parken. 

Op een positieve manier wijzen ze bezoekers op hun troep met de leuzen “Genieten is fijner zonder rommel om je heen” en “Maak van je afval geen zwerfafval”.


Publicatiedatum: 22 juli 2021
Tags:

Categorie: Nieuws
Aantal views: 153
Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):