Raadsleden bezoeken JRC in Petten

PETTEN – Een flinke afvaardiging van de Schager gemeenteraad heeft onlangs een bezoek gebracht aan het Joint Research Centre (JRC) in Petten.

Piotr Szymanski, directeur JRC Petten, gaf de raad een introductie op de onderzoeksinstelling van de Europese Commissie. Een van de onderdelen van die instelling is de onderzoeksreactor, die eigendom is van JRC en wordt geëxploiteerd door NRG.

JRC ontwikkelt testen om tot veiligheidsnormen en standaardisatie te komen van nieuwe energietechnieken voor de hele Europese unie. Omdat Europa al zo’n belangrijke markt is, volgen zij zelfs in China deze standaarden.

In het laboratorium bekeken de raadsleden de testomgeving om brandstofcellen en electrolysers te onderzoeken bij extreme temperaturen van -50 tot +50 graden. Zo wordt onderzocht hoe waterstof veilig en efficiënt gemaakt kan worden en vervolgens omgezet kan worden naar elektriciteit.

Ook werd het Batterijen Laboratorium bezocht, waar in verschillende kasten batterijen onder druk en hoge temperaturen worden gezet om de duurzaamheid te testen.

De raadleden kijken terug op een geslaagd werkbezoek.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):