Raad steunt plan padelbanen Lagedijk

SCHAGEN – Een meerderheid van de Schager gemeenteraad staat positief tegenover het plan van de broers Michel en Joeri Hink uit Langedijk voor de aanleg van padelbanen op bedrijventerrein Lagedijk.

Dat bleek dinsdagavond tijdens een oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad.

De broers willen in het gebouw van houtzagerij Huibers een padelcentrum met enkele en dubbele banen realiseren. “Iedereen moet zich er thuis voelen. Wij willen ook ouderen trekken, samen met Team Sportservice”, zei Michel Hink dinsdagavond tegen de gemeenteraad.

Een meerderheid van de gemeenteraad is enthousiast over het initiatief. Wel waren er vragen over een andere aanvraag voor padelbanen. Deze week werd bekend dat SkagaVenture vergunning heeft gekregen voor de aanleg van padelbanen bij het kartcentrum. Volgens Michel Hink is er ruimschoots voldoende vraag naar padelbanen.

Wens4u, D66 en de Seniorenpartij hebben nog twijfels over de locatie, omdat bedrijventerrein Lagedijk voor zwaardere industrie is. Het plan komt over enkele weken terug tijdens de besluitvormende raadsvergadering.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):