Raad Medemblik tegen reorganisatie brandweer

SLOOTDORP – De reorganisatieplannen van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord voor de brandweer stuiten op bezwaren bij de gemeente Medemblik. 

De gemeenteraad heeft een motie aangenomen die zich verzet tegen de sluiting van brandweerposten in West-Friesland. In de Noordkop dreigt de brandweerpost in Slootdorp te verdwijnen.

Het college van de gemeente Hollands Kroon komt met een eigen voorstel naar de gemeenteraad. Daarna kan de raad een standpunt innemen  richting de Veiligheidsregio.

Een maand geleden kwam de veiligheidsregio Noord-Holland Noord plotseling met een plan om de brandweer te reorganiseren dat neerkomt op sluiting van brandweerposten in Noord-Holland Noord. Het plan sloeg in als een bom in brandweerland.

De vrees dat het korps een ‘prullenbakbrandweer’ wordt, is dan ook groot. Voorzitter Marcel Dokter van de landelijke Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) zei onlangs aan NH Nieuws dat de geestelijke belasting, dat mensen een kwartier moeten wachten op een andere post, heel erg wringt.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: