Deel raad kritisch over padelbanen Lagedijk

SCHAGEN – Een deel van de gemeenteraad was dinsdagavond kritisch op een plan van de broers Michel en Joeri Hink uit Langedijk voor de aanleg van padelbanen op bedrijventerrein Lagedijk.

De broers willen in het gebouw van houtzagerij Huibers een padelcentrum met enkele en dubbele banen realiseren.

Niet iedereen is enthousiast over het plan. Het naastliggende bedrijf Air Spiralo diende bezwaar in. Het bedrijf vindt dat een sportcentrum op die locatie niet past en heeft zorgen over de verkeersafwikkeling.

Ook bij enkele partijen waren er bedenkingen. Wens4u vindt de plek niet goed, omdat het bedrijventerrein is bedoeld voor zwaardere industrie. GroenLinks twijfelde. JessLokaal wil dat het college goed naar de bezwaren kijkt voordat een definitief besluit wordt genomen.

D66 meldde dat er eerder een andere aanvraag was, die door de gemeente werd afgewezen. Frans Jansen van D66 vroeg zich af waarom de aanvraag nu wél wordt gehonoreerd.

Andere partijen vinden dat het plan, onder voorwaarden, door moet kunnen gaan. Met 20 stemmen voor en 7 stemmen tegen werd de concept-aanvraag aangenomen.

Wethouder Simco Kruijer meldde dat het plan nog in een ontwikkelfase zit. Op basis van de signalen uit de raad en de zienswijzen uit de omgeving wordt een definitief voorstel gemaakt. Kruijer stelde ook voor om een verkeersonderzoek te laten doen.

Er komt later een definitief voorstel naar de gemeenteraad.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):