Raad akkoord met bouwplan Sportlaan

SCHAGEN  De gemeenteraad van Schagen is dinsdagavond akkoord gegaan met het bouwplan aan de Sportlaan in Schagen. 

Willem van der Voort wil het voormalige kantoorpand van Gorter en Partners slopen om op het terrein een complex met 31 huurappartementen te bouwen, waarvan 10 in de sociale sector. 

De omwonenden van het Noord vinden het plan, dat 5 bouwlagen krijgt, te massaal. Verder vinden de bewoners dat met de door hen aangedragen alternatieven door de ontwikkelaar niets is gedaan. 

De bewoners kregen steun van GroenLinks, SP en D66. Vooral de suggestie dat de omwonenden te weinig invloed hebben gehad, maakten die partijen kritisch. De Seniorenpartij vroeg om uitstel. 

Toch ging een ruime meerderheid akkoord met het plan. “Wij mogen de belangen van de vele woningzoekenden niet uit het oog verliezen”, zei Merieke Bredewold van Wens4u. Wim Vonk van het CDA vindt de bouw van betaalbare woningen van groot belang.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
2 antwoorden
  1. Marianne
    Marianne zegt:

    Allemaal leuk en aardig voor de mensen die daar gaan wonen. Maar nu moet er een project komen met 100% sociale woningbouw. Maar Wooncompagnie lijkt weinig interesse te hebben. De wethouder zal dus met andere corporaties in gesprek moeten gaan. Er gaat zo veel tijd verloren.

  2. RaraAvis
    RaraAvis zegt:

    Als ik dit bericht lees vraag ik mij af wat Noordkopcentraal.nl nu is: een journalistiek platform of een berichtenservice. Ik volg het college/de raad met belangstelling en mis toch een nadere duiding van het tegenstemmen. Het ging niet alleen om de hoogte van het gebouw en de massaliteit maar ook over de vraag of het college voldoende zekerheid heeft ingebouwd over het sociaal zijn en blijven van de sociale huurwoningen. En dat is niet het geval. We moeten maar vertrouwen hebben! En daarin worden we vaak teleurgesteld zoals recent in een uitzending van Nieuwsuur maar weer eens is gebleken. De toekomst zal het uitwijzen! De laatste alinea is zeer suggestief. Alsof de partijen die tegen gestemd hebben niet vinden dat er betaalbare woningen bijkomen cq het belang van de woningzoekenden niet zien. Is het toeval dat met name de opmerking van Wim Vonk (CDA) hier geplaatst wordt? Zit hier een gedachte achter?

Reacties zijn gesloten.