PvdA-raadslid Vera van Vuuren in De Bank

SCHAGEN – In het TV programma ‘De Bank’ is deze zondag de fractievoorzitter van de PvdA, Vera van Vuuren, te gast. 

Van Vuuren was al politiek geïnteresseerd in de tijd dat de gemeente Zijpe nog bestond. GroenLinks-PvdA zijn landelijk op weg naar een fusie. Hoe zit dit in Schagen? In 2026 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Komen beide partijen in Schagen ook met één lijst en één lijsttrekker naar buiten? Wat zegt Van Vuuren?

Ze is blij met de bouwplannen in Schagen-Oost. Maar betekent dit niet dat waardevol groen verloren gaat? Ze praat over een bos. GroenLinks is tegen dit plan. Belemmert dit niet de samenwerking?

Hoekstra praat met haar over bestaanszekerheid waarover veel te doen is in de media. De PvdA heeft ingestemd met het minimabeleid. Veel gemeenten trekken de inkomensgrenzen op voor sociale regelingen. Schagen heeft dit voorbeeld niet gevolgd. Waarom niet?

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):