Provincie verwijdert protestvlaggen

NOORDKOP – De provincie Noord-Holland gaat protestvlaggen van boeren die worden opgehangen aan of boven provinciale wegen in Noord-Holland verwijderen. Dit doet de provincie vanwege de verkeersveiligheid.

Ook de provincie Noord-Holland vindt vrijheid van meningsuiting een groot goed. Het mag echter niet leiden tot gevaarlijke situaties. 

De provincie Zuid-Holland maakte eerder melding van een grote gescheurde vlag die terecht kwam op een auto. Een automobilist die met 80 kilometer per uur over de weg rijdt, kan dan in een schrikreactie een ruk aan stuur geven en zo zichzelf of andere weggebruikers in gevaar brengen. 

Daarom haalt de provincie materialen weg die zijn opgehangen aan bruggen en lantaarn- en stoplichtpalen langs de provinciale wegen. Ook worden materialen verwijderd die camera’s blokkeren of verkeersborden aan het zicht ontnemen.

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
7 antwoorden
 1. Snuiter
  Snuiter zegt:

  Het sinterklaasfeest is vermoord, de VOC kopstukken worden van hun sokkel getrokken. We zijn op één hoop geveegd met zuid-Europa, de Groningers worden besodemieterd door de regering, de belastingdienst is incompetent en naait de bevolking en Rutte heeft al 300 keer sorry gezegd, die vlag mag van mij omgekeerd in de fik!

  Beantwoorden
 2. Mark 1984
  Mark 1984 zegt:

  Heel goed. Onze vlag is rood, wit blauw. Rood boven. Al dat valse sentiment al ‘no farmers no food’ is onzin en kan beter vervangen worden voor ‘with too much farmers, no future’.

  Beantwoorden
 3. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Van mij mogen die vlaggen in de lucht blijven hangen. Zonde van de betaalde belastingen. Daar kun je een veel betere investering doen. Zoals beter en vaker openbaar vervoer. Verlaging van de provinciale opcenten.
  Het huidige kabinet heeft net als de vorige kabinetten alleen maar rotzooi opgeleverd.
  Ik vraag me af of er echt iets is bereikt?
  Het ophangen van de nederland in nood vlaggen is het resultaat van de laatste 4 kabinetten met de VVD er in.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: