Provincie steunt budget tegen woningnood

HAARLEM – Provinciale Staten heeft maandagavond unaniem het plan gesteund om € 76,4 miljoen beschikbaar te stellen voor het bouwen van woningen en de bereikbaarheid van OV-knooppunten in Noord-Holland.

Gedeputeerde Jelle Beemsterboer deelt het nieuws met trots. “Met dit budget leveren wij als provincie een zo groot mogelijke bijdrage aan het versnellen van de woningbouw”, stelt Beemsterboer.

Er is budget voor grootschalige woningbouwprojecten bij OV-Knooppunten, voor kleinere woningbouwplannen in de hele provincie en voor innovaties om vanuit de provincie woningbouw te versnellen.

Tot en met 2030 zijn in Noord-Holland 191.000 woningen nodig voor alle mensen die een huis zoeken. “Met dit bedrag kunnen we samen met gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken om hen te helpen”, schrijft Beemsterboer.

Het nieuwe beleid is te vinden op de website van de provincie.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Marijke
  Marijke zegt:

  Het is te hopen dat de provincie dan ook geld beschikbaar maakt voor aanleg nieuwe infrastructuur. Dat deel wordt nogal eens vergeten bij plannen van nieuwe bouwprojecten, zoals in de gemeente Schagen

  Beantwoorden
 2. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Ik mis de vertaalslag voor onze gemeente Schagen. Altijd zie je dat het grote geld altijd naar de randstad. Dus aan Amsterdam, Haarlem, etc. De gemeenten in de noordkop hebben het nakijken.
  Stevig is dubbel spoor naar Den Helder en naar Enkhuizen vanuit de randstad. Bij enkelspoor moeten treinen op elkaar wachten en evt vertragingen kunnen niet goed worden ingelopen door kortere stops en harder rijden van treinen. Daardoor meer files op de wegen naar en in de randstad.

  Beantwoorden
  • WILLEM
   WILLEM zegt:

   knap van u natuurlijk Schagen dat ik iets geleerd heb, wist niet dat als treinen op elkaar moeten wachten er vertraging ontstaat, en daar files kunnen ontstaan de weg. Prachtig verhaal W . K

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):