Provincie akkoord met datacenter

HOLLANDS KROON – Een nieuw datacenter van Microsoft in Middenmeer kan er komen. 

De gemeente Hollands Kroon heeft op verzoek van de provincie Noord-Holland het bestemmingsplan aangepast, waarop de provincie haar eerdere bezwaar heeft ingetrokken. 

Volgens de provincie geeft de aanpassing voldoende zekerheid op een veilige verkeersafwikkeling tijdens en na de bouw van het datacenter.

De provincie stelt daarnaast hoge eisen aan het nieuwe datacenter op het gebied van energievoorziening, watergebruik, het benutten van restwarmte en ruimtelijke inpassing. 

Afspraken hierover worden vastgelegd in de vergunning. De vergunning is nog niet aangevraagd.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Marianne
  Marianne zegt:

  Inderdaad, de bestuurders die dit toelaten of hier hun medewerking aan verlenen zijn geen volksvertegenwoordigers maar loopjongens van grote bedrijven. De Noordkop wordt hierdoor een wingewest zoals Groningen.

 2. Snuiter
  Snuiter zegt:

  Hier krijgt alleen de lokale overheid een erectie van! In een democratuur zoals hier wordt dit er doorheen gedrukt! Hier worden slechts een paar mensen beter van….. in zuid Amerikaanse landen noemen wijzelf dit corruptie!

 3. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  Gezwicht voor het geld ! Nu ff geen last van de klimaarverandering ?
  Wat een giller !!!

Reacties zijn gesloten.