Proeftuinen voor toekomstige zorg

NOORDKOP – Om de zorg in de toekomst betaalbaar en bereikbaar te houden, doet Samen verschillende experimenten in de regio.

Inspiratie voor die experimenten haalt Samen uit Blue Zones. Dat zijn plekken op de wereld waar mensen gelukkig en gezond oud worden. Belangrijk daarbij zijn veel in beweging, gezond eten en een doel hebben om het bed uit te komen.

Een van de projecten van Samen is ‘Langer vitaal thuis’. Daarbij gaat de zorginstelling eerst in gesprek om te kijken hoe mensen de dingen weer zelf kunnen zodat ze weer een doel hebben om hun bed uit te komen. Daarbij wordt samengewerkt met gemeenten, fysiotherapeuten, wijkverpleging en hulp bij huishouding.

Een ander project is het nieuwe trefpunt Gezond&Zo in Warmenhuizen. Bij dat trefpunt kunnen inwoners terecht met alle vragen op het gebied van zorg en welzijn.

Sigrid van Haaster vertelt in de 12e aflevering van de serie ‘Nieuw Oud’ op Noordkop Centraal TV over deze proeftuinen en toekomstbestendige zorg.

 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):