Politiek wil openbaar toilet bij DOP Petten

PETTEN – Er komt een openbaar toilet bij het Dorps Ontmoetingspunt in Petten. 

CDA, VVD en Seniorenpartij kwamen dinsdagavond met een amendement om hiervoor € 50.000,- beschikbaar te stellen.

Volgens de drie partijen vragen inwoners, ondernemers en belangenorganisatie OFS al tijden om in Petten een openbaar toilet te realiseren. De verbouwing van het Dorps Ontmoetings Punt (DOP) is een kans is om de voorziening te realiseren.

Het idee werd niet door alle partijen omarmd. De PvdA is bang dat het plan wordt vertraagd. D66 had vragen over de financiering. Mogelijk is de € 50.000,- niet voldoende.

Wethouder Erol stelde voor eerst een onderzoek te doen naar de mogelijkheden en kosten. Daarbij wordt gekeken naar een inpandig toilet óf een extern toilet zoals dat ook in Callantsoog is gerealiseerd. Mocht de voorziening duurder worden, dan komt Erol terug naar de gemeenteraad.

De motie werd met 15 stemmen voor en 12 stemmen tegen aangenomen.

Wie straks gebruik wil maken van het toilet, moet wel zijn portemonnee meenemen. De voorziening wordt niet gratis. Om het schoonmaken te kunnen betalen wordt een vergoeding gevraagd.

 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
  • Leen van Dipten
   Leen van Dipten zegt:

   Beste Piet, de motie is aangenomen, maar dat wil niet zeggen dat het toilet er komt. Er wordt eerst onderzoek gepleegd waar oa naar voren moet komen of de kosten binnen de perken blijft. Dus graag het hele verhaal.

   Beantwoorden
 1. Leen van Dipten
  Leen van Dipten zegt:

  Het valt niet mee als journalist om juist verslag uit te brengen wat gezegd wordt bij de raadsvergadering. Er komt GEEN toilet. Er wordt onderzoek gedaan of het haalbaar is om er een toilet te maken bij het DOP, en of de kosten binnen de perken blijft. Hoe weet ik dat? Ik zit bij de zelfde vergadering. Dus mijn advies aan de verslaggever om de zaken juist te verwoorden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):