Politiek heeft hekel aan plakken

SCHAGEN – Van de 20 politieke partijen die meedoen aan de Europese Parlementsverkiezing, maakt slechts een klein deel gebruik van de mogelijkheid om posters op de speciale verkiezingsborden te plakken. 

Van de partijen die nu meedoen aan een nieuwe regering, hebben twee partijen posters geplakt: VVD en BBB. NSC en PVV zijn op de borden niet te zien.

Van de andere partijen hebben verder alleen het CDA, de Partij voor de Dieren, de ChristenUnie, de SP en Volt posters geplakt. Opmerkelijk is het ontbreken van de grootste oppositiepartij: PvdA/GroenLinks. Ook D66 en Forum voor Democratie zijn op de borden niet te zien.

In Schagen moeten de partijen nog zelf posters plakken. In veel andere gemeenten wordt het plaatsen van borden met daarop alle partijen centraal geregeld.

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn over twee weken, op donderdag 6 juni.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Dirk
  Dirk zegt:

  Toch nog wat aandacht voor de meest onbenullige verkiezingen ooit.
  16/17 jarige Duitse, Oostenrijkse en Belgische Pubers mogen kiezen hoe het beleid van Europa er in de toekomst uitziet. Zij kunnen dus in tegenstelling tot onze kinderen invloed uitoefenen op de wetten waar bijvoorbeeld onze regeringen zich steeds achter verschuilen, Een blamage eerste klas en Europa doet niet veel onder dan andere Bananenrepublieken op deze wereld.
  Maar Nederlanders schijnen helaas maar niet wakker te worden en laten alles over zich heen gaan. Wie stopt deze waanzin?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):