Politie vangt Pokémon op bureau

SCHAGEN – Pokémonjagers hoeven niet meer naar het politiebureau van Schagen. De Pokémon die daar zat is al door de politie gevangen.

De afgelopen dagen kreeg de politie diverse meldingen van verdachte situaties, zoals personen die huizen aan het filmen waren, over hekken klommen of zich verzamelden bij een begraafplaats.

Ook werden verkeersgevaarlijke situaties gemeld waarbij mensen langs drukke wegen of spoorlijnen liepen. Er wilden zelfs mensen het politiebureau binnen om Pokémons te vangen.

Dat laatste heeft dus geen zin meer. De politie heeft Pokémon Charmander gevangen en deze zit voorlopig nog wel vast.

Pokémon Go is een leuk spel, maar moet wel veilig worden gespeeld. De politie vraagt spelers een veilige app te installeren. Er zijn apps in omloop met mallware die uit zijn op al de inloggegevens op uw telefoon.

Ga niet zonder toestemming een erf op of gebouw in. Denk ook goed na waar u het spel gaat spelen. Vanuit de auto is levensgevaarlijk.

Haal geen gevaarlijke capriolen uit door bijvoorbeeld op of langs het spoor te zoeken.

De politie is ook blij met het spel, want tijdens nachtelijke uren maar ook overdag krijgen zij er opeens een paar honderd extra ogen bij op straat.

“Als jullie dan toch buiten zijn, houd meteen een extra oogje in het zeil voor ons. Want voor ons geldt ook: Gotta catch ‘em all”, aldus de politie.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: