Peter’s passie voor papercraft (video)

DIRKSHORN – De meeste mensen kennen Peter de Goede uit Dirkshorn van zijn autobedrijf of de vrijwillige brandweer. Maar zijn hart gaat pas echt sneller kloppen als op zolder modeltreinen langs tientallen papieren gebouwen razen.

Zo’n vijftien jaar geleden sprong de vonk over toen hij op vakantie in Zwitserland zijn eerste bouwplaatje kocht. “Tegenwoordig haal ik vrijwel alles van Internet. Je hebt eigenlijk alleen een inktpatroon en pak papier nodig”, zegt Peter als hij over zijn passie praat.

Peter heeft ook een replica van zijn huis en een schaalmodel van het autobedrijf staan. “Dan maak ik foto’s en die verklein ik. Het is heel leuk om de gebouwen ook een interieur te geven en te personaliseren”, vertelt Peter enthousiast. Laatst stond hij met een aantal exemplaren op een modelspoorbeurs: “Dan zitten volwassen mannen op hun knietjes door de raampjes te kijken, dat is toch prachtig?!”

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):