Paasvee in opbouw

SCHAGEN – Na vier magere jaren staan er woensdagochtend eindelijk weer dikbillen op de Markt in Schagen. De voorbereidingen op de traditionele Paasvee-tentoonstelling waren dinsdagochtend in alle vroegte in volle gang.

Leveranciers rijden af en aan. Roy van der Weel heeft alleen al voor Wonder’s 4000 liter bier besteld. “Er mag weer gefeest worden, dus Schagen gaat los”, zegt Gert-Jan Gomes van DSL Geluids- en lichtverhuur. Toch geldt er tot 12.00 uur een algeheel alcoholverbod in Schagen, want Paasvee gaat in beginsel om de verkiezing van de mooiste dikbillen. De jury begint om 9.30 uur met de keuring.

Toeschouwers kunnen de Paasvee-tentoonstelling vanaf 7.00 uur live volgen op Noordkop Centraal radio en via de stream op Paasvee.nl. Op de Markt worden tribunes gebouwd voor iedereen die er fysiek bij wil zijn. Er zal ook een mechanisatiebeurs en stalletjesmarkt zijn op de Gedempte gracht. Hoe dan ook, voor iedereen in en uit Schagen is er geen ontsnappen aan: Paasvee 2023!

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):