Pas op voor valse e-mails over boosterprik

REGIO – Ouderen in onze regio krijgen valse e-mails over de boosterprik met als afzender GGD.

Deze valse e-mails, ook phishing mails genoemd, zijn door heel Nederland verstuurd. In de mails staat een link. Als daarop wordt geklikt, komt men in een bankomgeving terecht. Deze is nagebouwd. Fraudeurs proberen op deze manier senioren geld afhandig te maken.

GGD Hollands Noorden krijgt hier verschillende berichten over binnen. De ontvanger krijgt te lezen dat iedere senior in Nederland verplicht een boosterprik krijgt. De GGD verstuurt nooit dergelijke e-mails met uitnodiging.

Mensen worden door de GGD nooit per mail uitgenodigd voor en vaccinatie. Bovendien is de prik vrijwillig en gratis. Geen enkele GGD vraagt om een bankrekeningnummer of om geld over te maken. Uitnodigingen voor de boosterprik komen via een brief van het RIVM. Alleen afspraakbevestigingen komen per e-mail. Daarin staat wat men meeneemt naar de vaccinatielocatie.


Publicatiedatum: 1 december 2021
Tags:

Categorie: Nieuws
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.Reageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: